Praktijkorganisatie

Onze praktijk is gevestigd op ’t Klaverplein 4-6 in Elburg. Wij verzorgen volledige eerste lijns verloskundige zorg voor de regio Elburg, ’t Harde, Doornspijk, Oldebroek, Kamperveen en ’t Loo. Je kunt bij ons terecht wanneer je een zwangerschapswens hebt, vanaf de vroege zwangerschap, voor de bevalling en voor het kraambed.

In onze praktijk werken wij met vijf vaste verloskundigen. Sylvia Bakker, Henriette van Delden, Petra Mooiweer en José van Dalen. Daarnaast werkt bij ons als vaste waarneemster Linda Strijbos. We zorgen ervoor dat je tijdens het spreekuur met iedereen kennismaakt, zodat je tijdens de bevalling (of met spoed) niet te maken krijgt met een vreemd gezicht. Als je het prettiger vindt om tijdens de spreekuren niet meer dan 2 of 3 verloskundigen te zien, dan staan we hier voor open. Je kan dit tijdens het intakegesprek aangeven, er bestaat dan wel een kans dat je bij de bevalling iemand anders van het team krijgt.

Wij werken samen met twee assistentes: Agnes Lagendijk en Aartje Berkhoff.
 
Onze praktijk staat klaar voor vrouwen en hun partners op de volgende gebieden:
  • kinderwensspreekuur
  • zwangerschap
  • echoscopie
  • bevalling
  • nacontrole
  • kraambed
  • anticonceptie
  • begeleiding bij (borst)voeding

Op veel van deze bovenstaande gebieden geven wij zelf advies en zorg, op andere gebieden verwijzen wij naar andere deskundige instanties.

Spreekuur
Onze ochtendspreekuren zijn van 9.00 uur ’s morgens tot 13.00 uur ’s middags. Een keer in de week hebben wij een echo-avondspreekuur waarop wij de termijnecho’s maken. Daarnaast hebben wij  ook een keer in de week een gewoon avondspreekuur. Incidenteel hebben wij middagspreekuur.
Voor niet dringende vragen of het maken van een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur op telefoonnummer 0525-685122.
Voor spoedgevallen, bevallingen en het doorgeven van kraamvisites kan je ons dag en nacht bereiken op 06-50452324. Wanneer wij op dit nummer niet opnemen kan je het beste enkele ogenblikken later nogmaals proberen ons te bereiken. Is er sprake van grote spoed dan kan je ons oppiepen door nr.06-65078523 te bellen; toets je telefoonnummer in en sluit af met een #. Wij zullen je dan direct terug bellen op het betreffende nummer. Let op: spreek geen boodschap in, deze kunnen wij niet afluisteren.
Wanneer je zwanger bent zijn wij je eerste aanspreekpunt voor vragen en/of klachten, indien nodig verwijzen wij je door naar de huisarts of gynaecoloog.

Niet nagekomen afspraak.
Wanneer een afspraak niet uiterlijk 24 uur van te voren is afgezegd brengen wij € 25,- in rekening.

Studenten
Als praktijk begeleiden wij met regelmaat studenten van de verloskunde academie. Afhankelijk van het niveau wat zij hebben bereikt laten wij hen in meer of mindere mate verloskundige handelingen verrichten. Uiteraard vallen deze handelingen altijd onder onze verantwoording. Als je bezwaar hebt tegen de aanwezigheid van/of begeleiding met een student dan kan je dit kenbaar maken en houden wij daar rekening mee.
Voor informatie over de Verloskunde Academie Groningen, kijk op de website: www.verloskunde-academie.nl

Voorlichtingsavonden

Wil je meer weten over de bevalling en de kraamperiode, kom dan naar één onze voorlichtingsavonden. Elke 6 weken wordt er een informatieavond gegeven, in samenwerking met het CJG, een jeugdverpleegkundige en de kraamzorg. Kijk bij nieuwsberichten voor de data van deze voorlichtingsavonden.

Wil je meer weten over borstvoeding kom dan naar de borstvoedings informatieavonden:
http://www.metdeborstvooruit.nl
http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl