Cursussen

Er zijn verschillende cursussen om je voor te bereiden op de bevalling en het ouderschap. Het is raadzaam om je op tijd op te geven, als richtlijn wordt hiervoor in elk geval voor de 24 weken aangehouden. De volgende cursussen vindt je in de omgeving.

Informatieavond over borstvoeding
In 2017 kunnen wij de informatieavond over borstvoeding aanbieden op de praktijk.
De avond zal verzorgd worden door Erna Schuiteman. Voor meer informatie en aanmeldingen ga naar: http://www.metdeborstvooruit.nl

Samen bevallen
De cursus “samen bevallen” is voor aanstaande ouders die zich samen willen voorbereiden op de bevalling. Naast het geven van informatie richt de cursus zich op het gezamenlijk contact maken met het ongeboren kind, het aanleren van ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, perstechniek en het uitproberen van verschillende baringshoudingen. Het doel van deze cursus is om de bevalling een bewust hanteerbare en natuurlijke gebeurtenis te laten zijn. Voor meer informatie: www.samenbevallen.nl Voor aanmelding Radka van Vuuren 06-19999195 of samenbevallen.nl/elburg

ZwangerTotaal en bewegen in water.

ZwangerTotaal is een uniek bewegingsprogramma voor zwangeren en pas bevallen vrouwen.
Marion Westerink is Mensendieck therapeute in 't Harde en verzorgt deze cursus.
Marion wil je graag helpen om deze bijzondere gebeurtenis zonder lichamelijke klachten te doorlopen. Actief bewegen is goed voor jou en je baby én zorgt voor een beter herstel na de bevalling. De prenatale cursus bestaat uit 8 lessen.
Meldt je nu aan voor één van de beweegprogramma's van ZwangerTotaal.
www.zwangertotaal.nl      
Vanaf dinsdag 9 mei 2017 gaat Marion ook starten met bewegen in water in de zwangerschap. Dit is wekelijks van 10:30 tot 11:30 in de Hokseberg.Voor meer informatie info@mensendiecktharde.nl of tel 06-22285808

Zwanger & Fit
Fysiosport de Akker heeft een doorlopend fitness programma waaraan je op elk gewenst niveau kunt deelnemen. Dit kan tijdens de zwangerschap, maar ook daarna. Voor meer informatie zie: zwanger en fit

BOOTCAMP 4 MOMS in Oldebroek! porten tijdens en na je zwangerschap onder professionele begeleiding van Marlous. De belangrijkste voordelen van sporten tijdens en na je zwangerschap:

  • Een gezonder en fitter gevoel en meer energie (inspanning kost minder moeite)
  • Goede conditie en kracht voor de bevalling en voorspoedig herstel na de bevalling
  • Gezonde gewichtstoename
  • Minder last van zwangerschapskwalen
  • Bevordert een goede nachtrust

Onze bootcamp workouts zijn geschikt voor alle zwangere vrouwen, ongeacht sportachtergrond of conditie. De lessen zijn op maat gemaakt voor jouw zwangere lichaam. Meld je aan voor een gratis proefles via www.bootcampoldebroek.nl of neem contact op via 0639171216.

Haptonomie
Bij deze individuele begeleidingsvorm staan jullie als partners met je ongeboren baby centraal en speelt aanraken een grote rol. Een baby geeft een reactie op handen die de buik aanraken, zo maak je al voor de geboorte, via de aanraking, contact met je kind. Daarnaast is de begeleiding er op gericht dat je als ouders gevoeliger worden voor de lichaamsreacties ten gevolge van de zwangerschap waardoor klachten als bijv. rug en buikpijn kunnen worden beïnvloed. Omgaan met pijn, angst om te bevallen, weeën, baringshoudingen en hoe je als partner  daarbij kunt  helpen komen aan bod en zo ontwikkelen jullie tijdens de haptonomie vertrouwen  in jezelf en in elkaar en groei je samen toe naar de bevalling en de geboorte en het ouderschap.

HypnoBirthing
Aveta verzorgt de cursus HypnoBirthing voor aanstaande ouders. De filosofie van HypnoBirthing stelt dat pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de geboorte, de technieken die je leert vertellen je hoe het werkt. Door de cursus ga je de magie en schoonheid van de geboorte (her)ontdekken.

De cursus volg je samen met je partner, zodat hij je goed kan steunen als jullie kindje geboren wordt. Zwanger zijn en het krijgen van een kind zijn bijzondere gebeurtenissen in jullie leven. Creëer mooie herinneringen! 
Voor meer informatie kijk op http://hypnobirthing-nederland.nl/

Zwangerschapszwemmen
Zwangerschapszwemmen wordt gegeven in heerlijk warm water. Er zijn allerlei oefeningen waardoor u heerlijk ontspannen thuiskomt en waar u tevens wat aan heeft tijdens de bevalling. Samen met anderen kunt u, als u dat wilt, na de les nog allerlei ervaringen uitwisselen onder het genot van een kopje koffie of thee. Zwangerschapszwemmen wordt gehouden in De Brake in Nunspeet. www.debrake.nl
 
On line zwangerschapscursus
Er is ook een online zwangerschapscursus ontwikkeld die je in je eigen tijd en op elk gewenst moment kunt volgen.
De totale cursus bestaat uit 12 filmpjes variërend van 15 - 40 minuten. Er is een aparte cursus voor vrouwen die voor de tweede of derde keer gaan bevallen en voor vrouwen die een geplande keizersnede krijgen.
Alle lessen zijn ook in het engels te volgen,
Alle Nederlandstalige en Engelstalige filmpjes hebben een hand-out met een beknopte samenvatting van de les die gedownload en uitgeprint kan worden.
Nederlandstalige:  http://www.zwangerschapscursusondemand.nl
Engelstalige: http://www.pregnancycourseondemand.nl
Poolse versie: https://polski.zwangerschapscursusondemand.nl/
Arabische versie: https://arabic.zwangerschapscursusondemand.nl/

Nieuw is de online cursus : http://www.zwanger.nl  Het is  een interactieve cursus, met quizvragen en veel beeldmateriaal. Met online yoga lessen en veel informatie over alle fases van de zwangerschap en het kraambed.

Boeken:
Mocht je toch liever gewoon lezen over de zwangerschap en de bevalling dan zijn en een aantal boeken die daar goede infoematie over geven:
Duik in je weeën! Een bewuste voorbereiding op de bevalling.Carita Salomé en Juliette de Wit
Veilig bevallen Beatrijs Smulders.

Mijn eerste is niet zijn eerste
gaat over vrouwen die stiefmoeder werden en vervolgens zelf eigen kinderen krijgen. Een wereld van verwarrende gevoelens en vragen.


 *Zwangerschap:
www.waterkinderen.nl
/wm/fckimages/1494774494_Technieken ademhaling en filmpjes.pdf
www.ikvader.nl
www.rivm/rijksvaccinatie.nl
www.bewusteouders.nl
www.anticonceptie.nl
www.fiom.nl
www.tienermoeders.nl